כפפות אגרוף – מניסיון כואב למציאת הזוג המושלם: כך שמרתי על הידיים שלי

לפני שנתיים, כשנכנסתי ברצינות לעולם האגרוף, קניתי לעצמי זוג כפפות אגרוף ראשון. אני זוכר שניגשתי לחנות כלבו ספורטיבית ובחרתי את הכפפות הכי זולות שמצאתי, בצבע אדום בוהק. לא ממש הבנתי אז מה ההבדל בין סוגי כפפות שונים – עבורי כולן נראו אותו דבר. הכפפות האלה ליוו אותי בחודשי האימון הראשונים: הן שרדו כמה חודשים של אימונים קשים על שק, וצלחו גם כמה ספארינגים לא עדינים במיוחד עם חבריי לאימון. אבל עם הזמן התחלתי להרגיש שמשהו לא בסדר.


כשכפפה לא מתאימה פוגעת בך


אחרי כחצי שנה, שמתי לב לכמה בעיות. ראשית, הכפפות הזולות שלי החלו להתפרק: התפרים נפרמו, הריפוד בפנים נהיה דק ושקוע, והיד שלי התחילה "להרגיש" יותר מדי את המכות. פרקי האצבעות והידיים כאבו לי אחרי כל אימון שק ממושך. שנית, הן הסריחו בצורה שלא תיאמן. הייתי מניח אותן בתיק, וכל החלל היה מתמלא בריח זיעה חמוצה. אבל הגרוע מכל היה כשבאחד מקרבות האימון, אחד החברים העיר לי שאני מכאיב לו. התברר שהכפפות שלי, שכבר נשחקו, הפכו לדקות מדי בשביל ספארינג ובכל אגרוף שלי הוא הרגיש את העצם יותר מאשר את הריפוד. במילים אחרות: הכפפות כבר לא הגנו עליי או על בן הזוג שלי.

 

מצאתי את עצמי בפני דילמה: להמשיך עם הכפפות הישנות ולסכן את הבריאות שלי ושל חבריי, או להשקיע בזוג חדש ואיכותי. זו אולי נראית כמו החלטה קלה, אבל באותה עת הייתי סטודנט תפר ולא התלהבתי להוציא כמה מאות שקלים על ציוד חדש. בסוף, הכאבים והמצפון ניצחו – הבנתי שאין ברירה.


לגלות שיש יותר מסוג אחד של כפפות


כשהתחלתי לברר על כפפות חדשות, נדהמתי לגלות עולם שלם שלא הכרתי. הסתבר שיש סוגים שונים של כפפות אגרוף למטרות שונות:

  • כפפות אימונים/רב-תכליתיות – מיועדות גם לאימון שק וגם לספארינג קל. זה היה הסוג שקניתי בהתחלה – כביכול "מתאימות להכל", אבל בינינו? בינוניות בהכל.

  • כפפות שק – כפפות קלות יותר עם פחות ריפוד, שמיועדות לעבודה על שק אגרוף או פדלים. הן מאפשרות להרגיש את המכה בצורה טבעית ולתרגל טכניקה, אך לא מתאימות לקרב מול יריב כי הן לא מספקות הגנה מלאה.

  • כפפות ספארינג – כבדות ומרופדות יותר (לרוב 16oz ואף 18oz), במיוחד כדי לשמור על שני המתאמנים במהלך קרב אימון. אלו כפפות גדולות שמרגישות כמו כריות – בדיוק מה שרצוי כשאתה חובט בחבר שלך באימון.

  • כפפות תחרות – פחות רלוונטיות לי בשלב הזה, אבל למדתי שמתאגרפים מקצועיים משתמשים בזוגות ייעודיים לקרבות רשמיים, שלרוב קלים יחסית (8-10oz) כדי למקסם מהירות ועוצמה. כפפות כאלה דורשות מיומנות גבוהה לשלוט בהן בלי להיפצע.

המידע הזה פתח לי את העיניים. הבנתי שהכפפות הישנות שלי היו כנראה קטנות וקלות מדי לצרכים שלי: הן אולי התאימו לעבודה על שק בתחילת הדרך, אבל לספארינג הן כבר לא סיפקו הגנה. כמו כן, הבנתי למה מתאמנים מנוסים מגיעים לאימון עם יותר מזוג כפפות אחד.


בדרך ללב הספורט – למצוא התאמה מושלמת


בשלב הזה החלטתי להשקיע בכפפות איכותיות. הפעם לא הסתפקתי במה שיש בחנות כללית. נזכרתי בחנות המקצועית 'לב הספורט' בתל אביב, שעליה שמעתי מהמאמן שלי. הוא ציין פעם שהם משווקים את מיטב המותגים ואף מקימים זירות אגרוף בארץ, אז ידעתי שהם רציניים בתחום. נכנסתי לאוטו ונסעתי לעיר הגדולה במטרה לחזור עם הגנה ראויה לידיים.

 

בחנות פגש אותי מוכר מנוסה, ששאל כמה שאלות על שגרת האימונים שלי (כמו תדירות, סוג האימונים ומשקל גוף) וכבר הסיק לא מעט מהתשובות. הוא הסביר לי שבגלל שאני מתאמן בערך שלוש-ארבע פעמים בשבוע ועושה גם וגם (גם שק וגם ספארינג), ההמלצה היא שיהיו לי שני זוגות: אחד עבור השק ואחד לספארינג. "ככה תשמור גם על הכפפות וגם על הידיים," הוא אמר. הוא הראה לי מדף עם מגוון כפפות: כפפות של FAIRTEX ותאילנדיות אחרות בעיצובים מגניבים, וגם כפפות איכותיות מבית המותג של החנות. ניסיתי כמה זוגות במידות שונות (12oz ועד 16oz) והופתעתי כמה שוני יש בתחושה: כפפת 16oz הרגישה מסיבית ומגושמת יותר, בעוד 12oz הייתה צמודה ומהירה אך עם פחות ריפוד ולכן פחות סלחנית.

 

לבסוף, בעקבות ההמלצה, החלטתי ללכת על שני זוגות ספציפיים: זוג כפפות שק קלות יחסית (10oz) לאימוני שק אינטנסיביים, וזוג כפפות ספארינג 16oz מרופדות מעור איכותי. אמנם זו הייתה הוצאה רצינית עבורי, אבל המוכר ב'לב הספורט' אפילו עזר לי עם הנחה קטנה ופריסה לתשלומים נוחים, כך שההשקעה הרגישה אפשרית.


אימונים בראש שקט וידיים מוגנות


כבר באימון הראשון עם הכפפות החדשות הרגשתי הבדל. בהתחלה הכפפות הספארינג הגדולות הרגישו כבדות, אך בקרב האימון הרגשתי שאני יכול לתת אגרופים חזקים בלי חשש לפגוע בחבר שלי. הוא אפילו ציין שחוויית הספארינג איתי השתפרה כי הכפפות מרגישות רכות ולא "מכסחות". לעומת זאת, בעבודה על השק עם הכפפות הקלות, הרגשתי מהיר ומדויק, וידעתי שאני גם שומר על הכפפות הכבדות לאימון הזוגי. בסיום האימון, הידיים שלי היו עייפות אך שלמות – בלי כאבים מוזרים במפרקים.

 

עם הזמן, אני מבין שההחלטה להשקיע בשני זוגות כפפות הייתה חכמה. הכפפות מחזיקות מעמד מצוין כי כל זוג "מקבל" שימוש ייעודי ולא נשחק מעבר למה שהוא תוכנן אליו. אין יותר ריח נוראי – אני מאוורר את הכפפות לאחר כל שימוש ודואג לתחזק אותן לפי העצות שקיבלתי. והכי חשוב – בכל אימון אני יודע שיש לי את ההגנה המתאימה. התחושה הזו מאפשרת לי להתאמן חזק ולהתקדם, בראש שקט.


לסיום – ידיים חזקות, כפפות מתאימות


אם יש משהו שלמדתי במסע הזה, הוא שלא כל כפפת אגרוף תתאים לכל משימה. בדיוק כמו שלא היית רץ מרתון בנעלי כדורסל, כך גם באגרוף: ציוד נכון משפר את הביצועים ושומר על הבריאות. היום אני מספר את הסיפור שלי לכל מתאגרף מתחיל במועדון שלנו שבא עם כפפות זולות מהרשת. אני מפנה אותם בעדינות ל'לב הספורט' או לפחות מייעץ להם להשקיע בכפפה טובה. בסופו של דבר, הידיים שלנו הן הנכס החשוב ביותר באגרוף – ומגיע להן את הטוב ביותר. קצת ציוד איכותי, כמו זוג כפפות שמתאים בדיוק לצורך, עושה את ההבדל בין כאב והפסקה מאימונים לבין הנאה ורצף התקדמות. מבחינתי, למצוא את הכפפות המושלמות היה צעד משמעותי במסלול שלי כלוחם חובב, ואני שמח שלקחתי את הצעד הזה בזמן.

כפפות אגרוף – מניסיון כואב למציאת הזוג המושלם: כך שמרתי על הידיים שלי
logo בניית אתרים