זירות לחימה – חלום שהפך למציאות: כך הקמתי זירת אגרוף במועדון שלי
אני אבי, בן 45, בעלים ומאמן ראשי של מועדון אגרוף קטן בצפון הארץ. מאז שהייתי ילד מתאגרף חובב תמיד חלמתי שתהיה לי זירת לחימה משלי – כזו אמיתית, עם חבלים ופינות כחולות ואדומות, בדיוק כמו שרואים בתחרויות. במשך שנים התאמנו המתאגרפים שלי באולם פתוח בלי זירה מוגבהת. אמנם הצלחנו לקיים אימונים וספארינג, אבל משהו היה חסר. כשרציתי לארח תחרות ידידותית בין המועדון שלנו למועדון בעיר השכנה, הבנתי שהגיע הזמן להפוך את החלום למציאות ולהתקדם לזירה של ממש.
הצעד הראשון – האם זה בכלל אפשרי?
הרעיון של התקנת זירת אגרוף מקצועית באולם הקטן שלנו הרגיש מאיים. בראש התרוצצו לי שאלות: כמה זה יעלה? האם יש בכלל מקום? מאיפה משיגים דבר כזה בארץ? שיתפתי את התלמידים הוותיקים שלי ברעיון, והתלהבותם נתנה לי דחיפה. חיפשתי באינטרנט ומצאתי שישנן כמה אפשרויות – החל מלקנות ערכה מוכנה של זירה ולהרכיב אותה בעצמך, ועד להזמין מומחים שיתכננו ויקימו הכל מההתחלה עד הסוף.
שם אחד המשיך לבלוט במהלך המחקר שלי: 'לב הספורט'. הבנתי שזו חברה שמתמחה בציוד אומנויות לחימה, ושבין היתר מקימים זירות אגרוף בכל הארץ. למען האמת, שמעתי עליהם בעבר כשקניתי מהם מזרני פאזל לרצפת המועדון. החלטתי ליצור קשר ולבדוק איך הם יכולים לעזור.
תכנון בהתאמה אישית – עם הרבה לב וניסיון
יצרתי קשר עם איציק מ'לב הספורט' וקבענו פגישה. הוא אפילו התנדב להגיע עד אלינו לצפון כדי לראות את האולם במו עיניו. כבר מהמפגש הראשון התרשמתי שמדובר במישהו שחי ונושם אגרוף. איציק בחן את שטח האולם, מדד את המידות, ושאל אותי על הצרכים שלנו: כמה מתאמנים אמורים להיות בזירה? האם נרצה לפרק אותה במקרה הצורך כדי לפנות מקום? האם התקציב שלנו מוגבל? הרגשתי נוח לשים הכל על השולחן – הסברתי לו שאני מועדון קהילתי עם תקציב לא גדול, אבל עם שאיפות גדולות.
לשמחתי, איציק הגיע עם ים של פתרונות. הוא סיפר לי שיש סוגי זירות לחימה שונות: יש זירה מוגבהת קלאסית עם במה מעץ ומזרן מקצועי, ויש גם "זירה קרקעית" – למעשה סימון וחבלים בגובה נמוך שמתחברים ישירות לרצפה, ללא במה. האפשרות השנייה הייתה זולה יותר, ומתאימה מאוד לחללים נמוכים כמו שלנו שבהם לא ניתן לבנות במה מוגבהת. כששמעתי את המספרים, נשמתי לרווחה – זה היה במסגרת התקציב שלנו. איציק אף הבטיח לסייע במציאת פתרונות מוזלים ולהישאר בגבולות היכולת שלנו, כך שהפרויקט לא יכביד כלכלית על המועדון. בנוסף, הוא הציע להשתמש בחלק מהציוד הקיים שלי כדי לחסוך בעלויות: למשל, לשלב את מזרני הפאזל שכבר היו לנו כבסיס תחת ריפוד הזירה במקום לקנות משטחים חדשים. הוא אף שלף נייר ושרטט סקיצה מהירה של איך הזירה יכולה להיראות אצלנו, עם סימון המקומות לעמודי הפינה וגודל השטח הפנוי סביב.
הקמה והגשמת החלום
אחרי שלב התכנון, הגיע יום ההקמה. הצוות של 'לב הספורט' הגיע אלינו עם משאית מלאה בציוד – מוטות, חבלים, כיסויי פינות, וכמובן יריעות קנבס לרצפת הזירה. לא תיארתי לעצמי כמה מרכיבים טכניים יש בזירה מקצועית – מכל בורג ואום ועד מתיחות החבלים שצריך לכוון בדייקנות כדי שיהיו יציבים ובגובה הנכון. לראות את כל החלקים האלו מגיעים למועדון שלנו היה מרגש בטירוף. התלמידים שלי, במיוחד הצעירים, הצטרפו בהתלהבות לעזור (וגם ללמוד איך בונים זירה!). בהנחיית הצוות, התקנו יחד את העמודים בפינות וחיברנו את החבלים המתוחים. פרשנו את יריעת הקנבס הכחולה על גבי שכבת המזרנים, וחיברנו כריות פינה בצבעים אדום וכחול. הכל הלך חלק, ואפילו נהנינו בתהליך – זה הרגיש כמו פרויקט קהילתי.
בסוף היום עמדה במרכז האולם שלנו זירת אגרוף אמיתית. לא האמנתי למראה עיניי. חלום ילדותי קיבל צורה מוחשית – ארבע פינות, ארבעה חבלים מסביב, והכל מוכן לקרב. עשינו חנוכת זירה צנועה: הרמנו כוסית (של משקה אנרגיה, כמובן) וכל אחד מהמתאגרפים עלה בזירה לזרוק אגרוף ראשון לאוויר.
אפקט הזירה – ההשפעה על המועדון
מרגע שהקמנו את הזירה, משהו השתנה באווירה במועדון. המתאמנים, במיוחד הצעירים, התמלאו במוטיבציה מחודשת. פתאום היה להם יעד מוחשי לעמוד בו – לעלות לזירה ולהוכיח את עצמם. האימונים קיבלו רצינות נוספת; אפילו אחד הנערים הביישנים אצלנו, שתמיד חשש מקרבות מגע, אזר אומץ וביקש לערוך ספארינג בתוך הזירה החדשה – נראה שהמסגרת הרשמית העניקה לו ביטחון נוסף. כשעושים ספארינג בתוך הזירה, זה מרגיש "אמיתי" יותר, עם כבוד לכללים ולמרחב. יכולתי גם להתחיל לארגן את התחרות הידידותית שחלמתי עליה. ואכן, חודש לאחר ההקמה, אירחנו אצלנו מפגש תחרותי קטן עם מועדון השכנים. לראות את המתאגרפים שלי מתחרים בזירה הביתית שלהם, מול קהל מעודד, היה רגע של גאווה אדירה עבורי.
גם מבחינה עסקית, הזירה השתלמה. השמועה על כך שיש לנו זירת אגרוף חדשה עשתה לה כנפיים, ומתאמנים חדשים החלו להגיע – חלקם כי רצו להתאמן במקום עם תשתית מקצועית, וחלקם בני נוער שסתם הסתקרנו לנסות אגרוף אחרי שראו פרסומים שלנו עם תמונות מהזירה. המועדון שלנו עלה רמה, תרתי משמע.
אין ספק שהדרך לזירה הייתה מפחידה בהתחלה, אבל עם הליווי הנכון של 'לב הספורט' והנכונות לחלום בגדול, הצלחנו. היום הזירה שלנו היא הלב הפועם של המועדון. בכל פעם שאני עומד בפינה ומביט במתאגרפים מתאמנים בין החבלים, אני נזכר כמה רחוק הגענו. עבורי, זירת לחימה זו לא רק מתקן – זה סמל לאמונה שאם רוצים משהו בכל הלב (וגם עם קצת עזרה ממומחים), אפשר להגשים גם את החלומות הכי גדולים בזירה הקטנה שלנו.
